Вкусна и лесна шоколадова торта

30/10/2011
Иларияот ИларияМастър Шеф / Автор
"Няма нищо по-хубаво от домашното. Разглезете себе си и близките с тази невероятно вкусна и лесна торта."
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+2 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо179 144
  • Преглеждания за месеца806
  • Преглеждания за седмицата270
  • Коментирана47 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Ако нямате орехово олио, може да го приготвите като пасирате заедно олиото с 50 г предварително фино смлени орехи. От посочените продукти трябва да приготвите 2 отделни блата. Първо загрейте фурната на 180 градуса.

Смесете заедно 100 г брашно, 40 г какао, 1/2 от бакпулвера и 140 г захар в купа. Разбийте 2 яйца самостоятелно. В купата долейте 100 мл мляко и 70 мл олиото, объркайте добре, след което прибавете разбитите яйца.

Изсипете сместа в намаслена и набрашнена тавичка (около 25 см диаметър). Пече се 20 минути и се проверява готовността на блата с клечка. По същия начин се приготвя вторият блат. Изпечените блатове се охлаждат леко върху решетка.

За да приготвите крема разбийте предварително сметаната на пухкав сняг. Разтопете заедно маслото и натрошения шоколад в съд на котлона, докато се хомогенизират, но да не завират.

Оставете шоколадовата смес да се охлади леко и я смесете с разбитата сметана. С този крем слепете двата блата торта, а отгоре намажете равномерно с остатъка от крема. Направете украса по желание. Ако искате да приготвите наистина голяма торта, може да я направите с 3 блата, като увеличите и малко съставките за крема.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 95
4 34
3 27
2 11
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (47)

Ваня Георгиева
Ореховото олио от къде да си закупя? Не намирам в нашите супери.
0
0
Gergana Tsvetanova
Gergana Tsvetanova
05.10.2016 18:56
Истинска шоколадова фантазия!
0
0
katq
katq
17.05.2016 21:16
Неустоима е!
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти