Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена Салата»Салата от червено цвекло и картофи с млечно-майонезен сос

Салата от червено цвекло и картофи с млечно-майонезен сос

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Салата от червено цвекло и картофи с млечно-майонезен сос
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
10/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Зимна салата за любителите на вкусната храна и кулинарните приключения - хапвайте с наслада и Наздраве!"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 1 бр. (200 г)
  • картофи - 1 - 2 бр.
  • маслини
  • сол
  • магданоз - 1 с.л.
  • за соса
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • майонеза - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре цвеклото и картофите. Белим, отново измиваме и нарязваме на кубчета. Заливаме с вода, прибавяме малко сол и сваряваме докато омекнат. Когато са готови, отцеждаме от водата, слагаме в купа и леко посоляваме при необходимост.

Оставяме да се охлаждат и приготвяме соса. В купичка смесваме майонезата (1 с.л.) , киселото мляко ( 2 с.л.) , сок от лимон (1 ч.л.), щипка сол, черен пипер на вкус и зехтин (1 с.л.) .

Разбиваме соса хомогенно. Изсипваме при картофите и цвеклото. Прибавяме и нарязан на ситно пресен магданоз (1 с.л.) и разбъркваме добре салатата. Украсяваме с маслини.

Току що приготвена салатата е светла на цвят, но като престои няколко часа сосът се оцветява в бледо лилаво от цвеклото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: