Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват с миксер до сгъстяване. След това се прибавя по малко захарта. Разбива се хубаво с миксера.
Прибавя се брашното и накрая грисът.
Готовата смес се изсипва в тава застлана с хартия за печене или помазана с олио и набрашнена.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 25 - 30 минути.
След като се извади от фурната се оставя да изстине. Когато е напълно изстинало се нарязва.
За сиропа:
В тенджера се слага захарта и водата да заври. След това се залива нарязаното реване.
Оставя се да попие сиропът и се сервира.
Реването от тефтера на баба е много вкусно.
Разгледай и тези съвети за вкусно реване или виж как да си направиш чудно гръцко реване.
Коментари