Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Реване от тефтера на баба

Реване от тефтера на баба

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Реване от тефтера на баба
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 3
03/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Ето го и реването на баба - обожаваме го"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 броя
  • захар - 10 с.л.
  • грис - 7 1/2 с.л.
  • брашно - 7 1/2 с.л.
  • За сиропа
  • захар - 300 грама
  • вода - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с миксер до сгъстяване. След това се прибавя по малко захарта. Разбива се хубаво с миксера.

Прибавя се брашното и накрая грисът.

Готовата смес се изсипва в тава застлана с хартия за печене или помазана с олио и набрашнена.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 25 - 30 минути.

След като се извади от фурната се оставя да изстине. Когато е напълно изстинало се нарязва.

За сиропа:

В тенджера се слага захарта и водата да заври. След това се залива нарязаното реване.

Оставя се да попие сиропът и се сервира.

Реването от тефтера на баба е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
И колко време се вари сиропа?
06.07.2023 23:19
1
Покажи всички подкоментари
Потребител#325153
Потребител#325153
Отгоре сложих розички сметанка
18.01.2023 19:45
1
Анонимен
Анонимен
Много хубаво реване но не пише рецептата
15.01.2022 19:53
2