Начин на приготвяне
Брашното задължително се пресява поне два - три пъти през сито, за да се вкара въздух в него и тестото да стане пухкаво.
В купа с половината хладка вода се разтваря маята, добавя се зехтина, захарта и се разбърква хубаво. Добавя се постепенно при непрекъснато бъркане брашното, останалата вода и най-накрая се добавя солта, за да не направи реакция и да не неутрализира маята.
Омесва се с ръце меко и лепкаво тесто и се прехвърля в намазана със зехтин купа, завива се със стреч фолио (за да се избегне появата на коричка), оставя на топло за около 40 минути да втаса и бухне.
След като тестото е втасало се разделя на 6 топки и се размесва всяка хубаво с брашно колкото поеме.
Завиват се топките с влажна кърпа и се оставят за още 15-20 минути. За 1 голяма пица е необходима една топка, другите се прибират в хладилника.
Топката тесто се разточва с точилка върху набрашнен плот, като по края се прави ръбче. Тестото не трябва да бяга и да се свива като го поставим в намазнената и поръсена с брашно тавичка. Ако бяга, значи му трябва допълнително брашно.
Пицата се поръсва с чубрица и босилек, полива се с малко зехтин и се пече в предварително нагорещена на 180 градуса фурна, на средна решетка и включен вентилатор за около 5 минути.
В купа се разбива крема сиренето, смления синап, копъра и готварската сметана и с получената смес се намазва пицата. Отгоре се нареждат парчетата бекон, кръгчетата топено пушено сирене, обезкостените и нарязани маслини, зеления лук, нарязан на кръгчета.
Поръсвате отгоре пицата с кашкавала равномерно и се връща във фурната за още пет - шест минути.
Домашната пица Бяла фантазия е много вкусна.