Начин на приготвяне
Разтворете маята в едната ч.ч. хладка вода заедно със захарта.
Пресейте брашното и в кладенче по средата добавете втасалата мая, солта и добавяйки останалата 1/2 ч.ч. вода замесете тестото. Оставете да втаса до удвояване на обема.
Лука, домата, чушките, чесъна с олиото и доматеното пюре пасирайте в кухненски робот или блендер.
Полученото зеленчуково пюре разбъркайте хубаво с каймата, като добавите и подправките.
Късайте от втасалото тесто топки с големината на шепата ви и ги разточвайте тънко, с дебелина около 3 мм.
Върху питките разстелете около 1-2 с.л. от каймата, но не прекалявайте с плънката.
Печете питките в леко намазнена тава в предварително загрята фурна на 200 градуса, около 5-10 минути.
Внимавайте да не прегорите краищата. Изпечените лахмаджуни се подреждат в съд с капак, както палачинките.
Поднесете турската пица със свежа салата.
Лахмаджунът е готов.
Коментари
с тази рецепта никой читателите няма да приготви нещо свястно ! Аз се съмнявам и за автора!!!