Френски сандвичи

20/05/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Ще си откраднем тази прекрасна идея от Френската кухня и ще изненадаме приятно семейството си "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12 554
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • франзела - 1 брой
  • домати - 2 - 3 броя
  • сирене - козе или друго
  • чесън - 2 скилидки скълцан
  • босилек - 2 щипки
  • розмарин - 1 щипка
  • масло - 1 пакетче краве
  • маслини - обезкостени, или аншоа

Начин на приготвяне

Оставете маслото да омекне и го разбийте с пасирания или скълцан чесън и босилек. Нарежете франзелата на филийки и ги намажете с ароматното масло.

Върху всяка сложете по парченце сирене и поръсете с малко розмарин. Отгоре сложете кръгче домат и завършете с маслина или аншоа.

Сложете френските сандвичи да се запекат в предварително загряна фурна за няколко минути.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 4
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ивана
Ивана
21.05.2012 01:32
много вкусни :)
1
0
мима димитрова
За да е напълно по мой вкус, бих добавила парченце люта чушка при пасирането, малко чер пипер върху сиренето, а си мисля, че мога да пробвам и вариант с кашкавал, чийто мек вкус и по-ниска соленост по-добре върви с маслини или аншоа. Рецептата ме заинтригува - затова и ще пробвам разни варианти. За по-нежните стомаси обаче, оригиналната рецепта е перфектна !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв