Начин на приготвяне
Смесете каймата с 2 с.л. горчица, жълтъците и ситно нарязания червен лук. Овкусете със сол и черен пипер.
Размесете хубаво каймата и оформете три еднакво големи кюфтета. Притиснете леко, за да се сплескат като бургери. Поставете ги върху чиния намазана със зехтин и приберете в хладилника за около 30 минути.
Сгорещете зехтина в тиган с незалепващо покритие на котлона и изпържете бургерите за по 5 минути от всяка страна.
Разрежете питките и запечете за 2 минути долната част от бургерите с разрязаната страна надолу.
Поставете ги в тавичка, поставете по един слайс от топеното сирене. Запечете ги на грил за около минут, колкото да се разтопи сиренето.
Подредете бургера, като върху топеното сирене сложете по една супена лъжица барбекю сос, после поставите резен домат и кисели краставички, нарязани на жулиени, телешкия бургер, лист салата айсберг и горната питка. Сервирайте с пържени картофи по желание.
Сочните бургери от телешка кайма са адаптирани от книгата Шишков срещу Манчев.
Коментари