Перфектните картофени кюфтета на фурна

15/06/2017
Зорица
отЗорицаМастър Шеф74923023962
"Перфектните картофени кюфтета са ароматни, със сос и приготвени на фурна. Вижте как "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
123 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо482 760
  • Преглеждания за месеца30997
  • Преглеждания за седмицата8731
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена123

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Картофите измийте хубаво и с нож направете лек разрeз във формата на кръг по кората в средата им (в най-тясната част) и сварете във вода до готовност. Обелете лесно, като издърпвате като чорапчета кожата им от разреза.

Намачкайте, като прибавите към тях маслото, киселото мляко, настъргания на ренде кромид лук, солта и смлените подправки (кимион, черен пипер, чубрица, синап, копър). Добавете двете хубаво разбити яйца и отново разбъркайте старателно сместа.

За да оформя перфектните картофени кюфтенца, аз използвам метални рингове за курабии. Пълня ги хубаво с картофената смес, като упражнявам лек натиск, за да е по-плътна консистенцията, увивам всеки напълнен ринг в стреч фолио и прибирам във фризера да замръзнат за няколко часа (а може и да си ги оставите за няколко дни).

Замръзналите картофени кюфтета изваждам внимателно от формите, потапям първо в сместа от разбитите на пяна две яйца, след това в галетата, пак в яйцата и нареждам в тавичка върху предварително намазана с олио хартия за печене.

Запичам около десет минути на средна решетка, включен вентилатор и предварително много добре загрята фурна на 250 градуса, а след това обръщам с помощта на щипка и оставям да се запекат за още 10 минути.

За топинга млякото се разбива с майонезата, добавя се копъра, синапа, пресованата скилидка чесън, счуканите орехи и сол на вкус. Разбърква се хубаво и се поднася в купичка или чашка заедно с картофените кюфтенца.подобни рецепти тук

5 29
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Цветалина Йорданова
Много благодаря за рецептата. До сега ги пържех и ми отнемаше много време.
13
1
Зорица
Зорица
17.04.2018 08:56
И аз благодаря :) Надявам се да ви харесат!
10
0
Цветелина Георгиева
Вече ги правя само по този начин!!! Уникален вкус!
14
1
Зорица
Зорица
23.03.2018 07:40
Благодаря, много се радвам, че са ви допаднали.
10
1
Зорица
Зорица
16.02.2018 09:23
Диана, благодаря за прекрасните снимки, качени към рецептата! :)
13
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!