Начин на приготвяне
Картофите се сваряват, без да се белят. Когато се махнат от огъня, водата се излива и картофите се оставят да изстинат напълно.
След това се обелват, намачкват се и се прибавят другите продукти и подправките.
Оформят се продълговати картофени кюфтета и се слагат за 1 час в хладилника да се стегнат.
После кюфтетата се овалват в брашно, след това в разбития белтък. Пържат се в много олио, предварително загрято на умерен /даже слаб/ огън до зачервяване.
Когато са добре опържени отвътре, перфектните картофени кюфтета се надуват. Изваждат се върху домакинска хартия.
Картофените кюфтета се сервират с млечно-майонезен чеснов сос, подправен с нарязан копър.
Коментари
След това се обелват, намачкват се и се прибавят другите продукти и подправките." - много е важна последователността! При мачкане винаги без машина - стават на лепило.