Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени кюфтета»Картофени кюфтета на фурна с целина

Картофени кюфтета на фурна с целина

Петя ТосковаПетя Тоскова
Помощник Готвач
829682871
Картофени кюфтета на фурна с целина
Снимка: Петя Тоскова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Бъдете честни - това най-вкусните картофени кюфтета, които сте опитвали, ли са или ДА"

Необходими Продукти

  • картофи - 1кг
  • лук - 1 глава кромид
  • целина - 3 стебла
  • сирене - 200 г
  • черни маслини - 200 г без костилка
  • пипер меланж
  • чубрица
  • сол
  • копър - 1/2 връзка
  • масло - 50 г
  • кисело мляко - 2 - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • Панировка
  • яйца - 2 бр.
  • галета
  • Сос
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • майонеза - 200 g
  • копър - 1/2 връзка
  • чесън - 3 или 4 скълички
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате картофите и обелвате и след това се намачквате, добавя се маслото и киселото мляко.

Лукът и целината се нарязват на ситно - най-лесно е на чопър, и се добавят към картофите, добавят се яйцата и подправките.

Намачква се сиренето и до се добавя към картофите, както и нарязаните маслини. Копърът и той се нарязва на ситно. Омесва се много добре сместа.

Оформят се картофените кюфтета и се овалват в галетата и яйцата и в тавичка с хартия за печене се редят вече кюфтета.

Пече в фурна около 200 градуса до готовност.

За соса се слага киселото мляко, майонезата и ситно нарязания копър и чесъна и се разбърква.

Картофените кюфтета на фурна с целина са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: