Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Гъби»Пълнени кафяви печурки с крема сирене, авокадо и мента

Пълнени кафяви печурки с крема сирене, авокадо и мента

Mimi Danielle KalcheffMimi Danielle Kalcheff
Новак
9761746
Пълнени кафяви печурки с крема сирене, авокадо и мента2 / 5
04/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Необикновено вкусна комбинация, в която ще се влюбите"

Необходими Продукти

  • кафяви печурки - 8 пресни
  • крема сирене - 1 1/2
  • авокадо - 1/2
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • мента - 10 листа прясна зелена
  • лимонена мащерка - клонче
  • червена чушка - малко или домат за контраст
  • кашкавал - 8 парченца
  • зехтин - 2 с.л.
  • магданоз - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Проверете дали е добре узряло авокадото, като махнете малкото чопче на върха и гледайте да е средно зелено към кремаво;

2. Обелете го и нарежете половината на дребни парченца;

3. Накълцайте листенцата мента и мащерка на много ситно;

4. В малка купичка изсипвате крема сиренето и подправките;

7. Добавете авокадото и зехтина, както и сухите подправки - сол и пипер;

8. Разбъркайте всичко добре;

9. В тавичка наредете гъбките, като преди това махнете пънчетата и ги намажете отвътре и отвън с малко зехтин. Пънчетата ги наредете около гъбките в тавата - стават вкусни;

10. Напълнете гъбките със сместа и поръсете върху всяка малко авокадо и червена чушка за красота;

11. Сложете кашкавалчетата като шапки на всяка гъбка и поръсете с малко подправки отгоре също;

12. Печете около 35-40 мин на 190 градуса;

13. Сервирайте леко охладени с листенце магданоз.

Прекрасно ястия за гости, което ходи изключително добре на студено розе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: