Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Кафяви печурки с див лук и масло

Кафяви печурки с див лук и масло

Кафяви печурки с див лук и масло
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"От кухнята се носи вълшебен аромат на кафяви печурки с див лук и масло, който сякаш ви вика по име"

Необходими Продукти

  • печурки - 700 г кафяви
  • див лук - 3 стръка
  • джоджен - 1 ч.л. сух
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л. универсална
  • бял пипер - щипка на прах
  • масло - 1/2 пакетче
  • олио - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете кафявите печурки на ивици.

Дивия лук нарежете на ситно. В дълбок тиган сипете олиото и маслото.

Сипете нарязаните гъби и поръсете с щипка сол. Бъркайте от време на време, когато им изври водата, която са си пуснали, добавете лука и зеленчуковата подправка, джоджена и белия пипер.

Кафявите печурки са за предпочитане от белите, защото са по-ароматни и съдържат по-малко вода, не се свиват толкова при пърженето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: