Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Ципура на фурна с чесън, кафяви печурки и чери домати

Ципура на фурна с чесън, кафяви печурки и чери домати

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
02/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Рецептата е ЖЕСТОКА!"

Необходими Продукти

  • ципура - 2 бр.
  • печурки - 6 - 7 бр. кафяви
  • чери домати - 1 клонка
  • лимони - 1 бр
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер
  • масло
  • олио
  • сол
  • розмарин - по желание
  • девесил - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете много добре рибата, осолете и поръсете с черен пипер отвън и отвътре. Оставете я покрита с домакинско фолио.

Почистете кафявите гъби и ги нарежете на ивици. Чесъна нарежете на ивици и лимона на тънки половинки.

Направете няколко разреза на ципурата, а в стомаха пъхнете едно две парчета лимон, 2-3 стръка магданоз и нарязан на ивици чесън. Овкусете с подправките, които са по ваш вкус.

Обилно намажете тавичката с олио, сложете ципурите, а около тях подредете кафявите гъби.

Чери доматите подредете отгоре върху ципурата. Върху гъбите сложете по малко масло и сипете една кафена чашка вода. Печете до запичане на гъбите и ципурата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: