Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Маринована ципура на фурна с пълнеж от чери домати

Маринована ципура на фурна с пълнеж от чери домати

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Маринована ципура на фурна с пълнеж от чери домати
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
17/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Дайте шанс на ципурата да ви впечатли с нежния си и плътен вкус, който има - лесно е с тази рецепта"

Необходими Продукти

  • ципура - 2 бр. (280 г. всяка, почистена от вътрешности)
  • чери домати - 12 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • риган - 1 щипка
  • зехтин - около - 6 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • лимон - 1 бр. сока
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените от вътрешностите цели ципури се измиват и подсушават добре с кухненска хартия. Посоляват се отвътре и отвън и се намазват със зехтин. Поставят се в съд и се заливат със смес от бялото вино и лимоновия сок. Така се оставят да престоят в хладилник 3-4 часа.

Чери доматките се разполовяват и смесват със малко зехтин, сол, ригана и счуканата скилидка чесън.

Маринованите риби се изваждат от течността, в която са престояли. Коремчетата им се пълнят с приготвените чери домати и се слагат в намазнена тавичка. Сипва се 1 к.ч. вода или малко от маринатата и се пече на 180 градуса 25-28 минути.

Готовата пълнена риба се сервира с картофки или свежа салата.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Има грешка в заглавието на рецептата -най-вероятно моя. Ципурата е маринована, а не Маринова. :) Моля да бъде коригирано и се извинявам за невниманието.
17.06.2019 12:48