Начин на приготвяне
Почистените от вътрешностите цели ципури се измиват и подсушават добре с кухненска хартия. Посоляват се отвътре и отвън и се намазват със зехтин. Поставят се в съд и се заливат със смес от бялото вино и лимоновия сок. Така се оставят да престоят в хладилник 3-4 часа.
Чери доматките се разполовяват и смесват със малко зехтин, сол, ригана и счуканата скилидка чесън.
Маринованите риби се изваждат от течността, в която са престояли. Коремчетата им се пълнят с приготвените чери домати и се слагат в намазнена тавичка. Сипва се 1 к.ч. вода или малко от маринатата и се пече на 180 градуса 25-28 минути.
Готовата пълнена риба се сервира с картофки или свежа салата.
Добър апетит!
Коментари