Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Вкусна торта с банани и шоколад

Вкусна торта с банани и шоколад

Вкусна торта с банани и шоколад1 / 4
18/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Тази торта може да обере всички овации само като я гледаш. Какво ли е и да я приготвиш? Участвай в кулинарната мрежа на Готвач.бг и печели награди https//gotvach.bg/game"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 прахче (по желание)
  • За крема
  • заквасена сметана - 300 - 400 гр.
  • течен шоколад - 200 гр.
  • прясно мляко - за сиропиране - около 2 ч.ч.+ малко захар
  • банани - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо да спомена, че блата е от лесна домашна торта на Dark Angel - става много пухкав (поздрави за страхотната идея- надявам се да не се разсърди, че я копирам :)

Разделете жълтъците на яйцата и ги разбийте с 1/2 ч.ч. захар, а останалата половина от захарта - с белтъците на сняг. Внимателно смесете двете части и добавете пресятото брашно (и ванилията). Разбъркайте внимателно. Изсипете в тавичка с хартия за печене или намазнена с олио и поръсена с брашно и изпечете на 180 градуса до златист цвят. Блата увеличава доста обема си. Оставете да изстине и разделете на 2 части.

Затоплете прясното мляко и подсладете със захар. Сиропирайте изстиналия блат с топлото мляко- на мен ми пое почти 1 ч.ч. Не прекалявайте обаче- да не стане прекалено сочен- все пак е основа и не трябва да се разпада.

Разбийте сметаната с течния шоколад с миксер и намажете сиропирания блат. Отгоре наредете нарязани на кръгчета банани. Следва другия блат, който също се сиропира с прясно мляко.

С останалия крем намажете цялата торта и украсете с банани и пожелание черешки, шоколадови пръчици, пръски разтопен шоколад и каквото се сетите.

Гарантирам, че блата ще бухне и тортата ще се получи. Може да използвате и друг крем, различни плодове или да сиропирате блатовете с кафе, ликьор (Бейлис), компот или захарен сироп - зависи от вас, но блата запазете същия - няма да съжалявате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
574
420
310
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Десислава Албукерки
Десислава Албукерки
не,не обърках се.Тортата стана страхотна!
Благодаря ви!
Блата се получи много добре!!! :)))))
02.03.2013 17:49
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Може ли по-подробно да кажете как го приготвихте, за да разберем къде е проблема? Правили ли сте друг път пандишпанов блат с разбити белтъци?
02.03.2013 14:11
Десислава Албукерки
Десислава Албукерки
Моят блат не бухна :(
02.03.2013 11:28
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Благодаря ви Станислава, Деси, Цецо! Много се радвам, че сте се справили успешно и тортата ви е харесала! :)
27.02.2013 01:32
Цветомир
Цветомир
Тортата е страхотна и много лесна.Аз съм лаик в кулинарията и въпреки това ми се получава.Вчера я направих за трети път и всеки път се получава.Но има един проблем-свършва много бързо:)
26.02.2013 18:59
Деси
Деси
Тортата е просто страхотна! Много благодаря за рецептата.
16.02.2013 18:58
Станислава
Станислава
Рецептата си е направо прекрасна. Браво на Илияна. Повече хора трябва да има като нея, а не вечно мрънкащи и недоволни.
06.02.2013 10:39
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Блатовете ще бухнат благодарение на разбитите белтъци. Самият факт, че при разбиване увеличават обема си, означава, че те имат това свойство и при термична обработка те надигат блата. За да не се получи, може яйцата да не са пресни или да са току-що извадени от хладилника, а не на стайна температура. И при разбиването се добавя щипка сол. Това е пандишпанов блат. Има различни видове, но общото е отделени белтъци от жълтъци и разбити на сняг белтъци.
06.02.2013 10:18
Десислава Христова
Десислава Христова
Не ми е ясно като как ще бухнат тия блатове,като не се добави бакпулвер?!Огледайте си рецептата-няма защо хората да си съсипват продуктите и да се дразнят!
05.02.2013 21:09
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
С-во Иванови, съжалявам, че не ви се е получила тортата. Може би нещо с печенето- градуси, позиция на тавата...
Пиколин, кое не е вкусно- сметана, шоколад, банан...? Това, че не може да изпечете един обикновен блат, не Ви дава право да псувате като селянин в сайта. Опитайте пак. Както се вижда, има и хора, справили се с "така сложната рецепта" и са доволни!
28.01.2013 20:57
1
Семейство Иванови
Семейство Иванови
Определено не сме доволни от тази рецепта!!!!! Блатовете никак не бухнаха,само където си изгубихме времето и нервите с тази "ТОРТА".
28.01.2013 20:35
ПИКОЛИН
ПИКОЛИН
маика ви мошеници бухва ви главата и после я разрязвате със конец или нож лъжливи копелета!!!!!1 и хич не е вкусна повръща цялото семейство от вашите пумии АНАЛНИ ФИСУРИ ТАКИВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
28.01.2013 20:14
1
1
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Радвам се, че тортата Ви се е получила добре, Райна :))) Продължавайте смело в кулинарството ;)))
30.11.2012 17:27
Райна
Райна
Много благодаря Илияна Апостолова. Правя тортата вече два пъти и ми се получи супер, при положение, че нямам никакъв опит в сладкарството :)Обрах овациите, благодарение на Вас!
30.11.2012 15:46
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Готвача, какво не Ви се е получило? То няма кой знае какво сложно по рецептата.
19.11.2012 19:16
готвача
готвача
нашата торта не се получи:d всичко точно сложихме и направихме даже си купихме специална тава пълна лъжа е тази рецепта
19.11.2012 18:51
1
1
Покажи всички подкоментари
Димитър
Димитър
Благодаря на всички,които споделят своите рецепти.Благодарение на Вас,добри хора и вашите рецепти успях да посрещна моя син и семейството му,които са в чужбина и отдавна не бяха вкусвали хубави български гостби!Още веднъж благодаря на всички!
26.10.2012 12:31
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Абсолютно, бухва от разбитите белтъци. И в други сладкиши, в които има белтъци на сняг, блата става пухкав.
25.10.2012 22:00
Ана
Ана
без бакпулвер ще бухне ли блата?
25.10.2012 20:42
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Аз писах, че блата става 100%, защото единия път падна малко жълтък при белтъците, което е недопустимо и аз се отчаях, че няма да се надигне блата. Но пак се получи. Яйцата е желателно да са на стайна температура, дори леко топлички, за да се надигнат. Това важи за всички сладкиши.
23.09.2012 15:21