И какво правите,когато блата се натроши и превърне в една голяма хрупкава "целувка",не съм го препекла със сигурност..
30.12.2017 20:43
1
Ганка Начкова
Харесвам и ползувам Вашите рецепти. Добре е към ВСЯКА рецепта да добавяте и размера на съда в който съответства да се направи. Това важи най-вече за сладкишите, но не по-малко важи и за пити, баници и др.
02.04.2017 04:18
1
Rosi Dimitrova
За да стане пухкав блата все пак е важен и размера на тавата.Какъв е той,защото ако е по-голям от необходимото,може да стане много тънък.
01.11.2016 20:25
6
Monika Ivanova
Заслужено похвални коментари. Разкошно десертче е това.
10.05.2016 04:31
1
1
Илияна Апостолова
Много благодаря, момичета, за страхотните коментари. Зарадвахте ме :)
30.06.2015 19:20
Ирина
Благодаря от името на цялото ми семейство за прекрасния десерт, който сътворихме по тази рецепта.
30.06.2015 14:02
1
Ани Канева
И не отваряйте фурната, докато печете...чак към 30-та минута го проверете!
21.01.2015 22:21
1
Ани Канева
Моят блат пък стана двоен, след като се изпече! Не се лигавете, а разбивайте здраво белтъците до гъст сняг, няма как-иска си малко търпение. Блатът е точно пандишпанов и много пухкав, а след сиропирането става сочен. Рецептата е за по-малка кръгла форма - 25-26см. Аз го пекох 30 мин., но след като стане златист си го проверете с клечка, щото фурни различни! Кремът е невероятен - разкошно съчетание между леко киселия вкус на заквасената сметана и шоколада, които в съвкупност чудесно си пасват и с бананите. Много съм доволна, чудесна-лесна торта! Браво, Илияна!
21.01.2015 22:15
2
1
1
Ani_bubs
A da Vi popitam,nabuhvatel ne se li slaga v smesta?
23.01.2016 20:09
7
Илияна Апостолова
Извинявам се, не съм видяла въпроса. Честно казано, отдавна не съм правила тортата, но по спомен беше в 28 см. тавичка. Може и в по-малка, напр. 26 см.- просто блатовете ще станат по-високи или може да се нареже на повече броя.
21.01.2015 09:15
Ани Канева
Може ли и аз да попитам, понеже не сте отговорили на Ервин - За форма с какъв размер е рецептата?
20.01.2015 21:00
genevra
Моя блат се разпадна нарони се целия
03.12.2014 18:27
3
2
Ани Канева
Препекла го е и е изсъхнал, няма друга причина да се нарони!
21.01.2015 22:03
Илияна Апостолова
Може ли по-подробно да опишете как го направихте?
04.12.2014 08:13
Ana Mitkova
тортата снана старахотна изобщо не е трудно аз съм на 14 и я направих мама и сестра ми много я харесаха.На тези на,които не им се е получило да не винят рецептата аз я следвах стриктно и стана.
26.08.2014 21:24
5
Мария
Благодаря на Илияна за чудесната рецепта! За пръв път правя такъв тип торта и се получи много добре! А на тези, които се оплакват, че блата не се повдигнал ще ги посъветвам да не си отварят фурната по време на печене, защото така температурата спада и блата също.
26.08.2014 18:09
2
Ana Mitkova
искам само да попитам може ли да купя шоколад и да го разтопя на водна баня
26.08.2014 00:23
1
Илияна Апостолова
Разбира се, че може. По принцип е по-лесно с течния шоколад, затова съм дала този вариант.
26.08.2014 08:11
43713
Здравейте..!! тортата като я направя нали мога а си я сложа в хладилника и да чакам към 7 часа!!
10.06.2014 15:56
1
1
1
Илияна Апостолова
Разбира се, така ще има време блата да поеме влагата.
10.06.2014 16:37
Катето
А от какво бухва блата като няма бакпулвер или сода?
08.03.2014 17:55
1
Илияна Апостолова
Както писах и по-рано, разбитите на сняг белтъци повдигат блата.
09.03.2014 08:55
Ервин
За тези количества продукти колко трябва да е горе долу диаметърът на тавата за блатовете??
05.03.2014 12:59
1
3
Ани Канева
Според мен, по-добре да е по-малка. При мен с 25-сантиметрова ми се получи точно!
21.01.2015 22:26
Ервин
Тъй като съм студент, нямам голям избор от тави и затова се запитах.. иначе тавата ми е 28 см :)))
06.03.2014 02:17
Илияна Апостолова
Отдавна не съм я правила, но мисля, че 26-28см. някъде беше тавата. Успех!
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно Коментирани