Начин на приготвяне
Маслото се надребнява и се смесва с брашното, като целта е да се получат трохи. Към тях се добавят останалите съставки, разбърква се и се замесва тесто. От него се прави топка, която се поставя на хладно за половин час.
Междувременно орехите се смилат, а бананите се нарязват на колелца. След това тестото се вади и се разделя на две части. Те се разточват на кори, които трябва да са по-големи от формата за пай, която ще ползвате.
Наложете едната кора и с нея покрийте дъното и стените на формата. Върху нея поставете половината от ядките и бананите. Намажете и с шоколад. Отгоре разпределете останалото количество орехи и банани.
След това вземете другата кора и с помощта на формички за сладки направете няколко отвора с интересна форма по нея. След това я използвайте, за да покриете пая, като притиснете добре краищата към формата. Ако остане излишно тесто, го отрежете с нож.
Така сглобения пай намажете с жълтък и печете в загрята на 180 градуса фурна около 40-45 минути.