Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Манатарки в масло, мед и яйчен жълтък

Манатарки в масло, мед и яйчен жълтък

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Манатарки в масло, мед и яйчен жълтък
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
33 мин.
Порции
2
"Манатарки и мед - вълшебно вкусна комбинация"

Необходими Продукти

  • манатарки - 300 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • хамон - 50 - 60 г (или прошуто)
  • цветни кълнове - за украса (по желание)
  • пюре от цвекло - за гарниране (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите, измийте под течаща вода, без да ги накисвате. Нарежете ги на ивици, а хамона направете на кубчета.

Ако сте избрали да гарнирате с пюре от цвекло, сварете 1/2 глава и я пюрирайте с малко зехтин, сол и черен пипер (по желание и 1 с.л. лимонов сок).

Загрейте тиган на умерен до силен огън с маслото и зехтина, в случай че обичате по-мазничко, може да добавите още от тях.

Сложете гъбите, посолете и подправете с черен пипер и гответе, докато пуснат водичката си и после тя се полуизпари. Трябва да останат мекички, не да изсъхват. Към края на готвенето сложете хамона и рабъркайте за кратко.

Горещите гъби прехвърлете в чиния заедно с останалото вкусно сосче, което се е отделило при готвенето. Изчакайте една минутка и върху тях сложете яйчения жълтък. Почакайте да поеме от топлината и смесете с всичко останало.

Капнете тук-там от пюрето от цвекло, меда и поръсете със цветни кълнове или такива от салатени листа.

Вкусотия, която трябва да опитате!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: