Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Пълнени Яйца»Пълнени яйца с жълтък и майонеза

Пълнени яйца с жълтък и майонеза

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Пълнени яйца с жълтък и майонеза
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
26/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
14 мин.
Общо
24 мин.
Порции
6
"Толкова е лесно, че ще ги опитаме още сега - опитайте ги и вие"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • майонеза - 5 - 6 с.л.
  • шарена сол - 1 - 2 щипки
  • червен пипер - 2 щипки
  • чесън - 2 скилидки (не много големи)
  • магданоз - 2 стръка
  • зелена салата - листа за украса при поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се варят 13-14 минути до твърдо състояние. Охлаждат се и се обелват.

Всяко обелено яйце се срязва надлъжно през средата, жълтъците се изваждат в купа и се намачкват с вилица.

Добавят се майонезата, счуканите или фино настъргани скилидки чесън, шарената сол и червеният пипер.

Всичко се разбърква до хомогенност и по желание се доовкусява с още шарена сол и пипер.

С получената жълтъчена смес се напълват дупчиците на половинките яйца, като това може да стане със малка лъжичка или шприц.

Готовите пълнени яйца се поднася със свежи салатени листа.

Отгоре поръсете върху пълнените яйца с жълтък и майонеза прясно накълцан магданоз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: