Начин на приготвяне
Яйцата се варят 13-14 минути до твърдо състояние. Охлаждат се и се обелват.
Всяко обелено яйце се срязва надлъжно през средата, жълтъците се изваждат в купа и се намачкват с вилица.
Добавят се майонезата, счуканите или фино настъргани скилидки чесън, шарената сол и червеният пипер.
Всичко се разбърква до хомогенност и по желание се доовкусява с още шарена сол и пипер.
С получената жълтъчена смес се напълват дупчиците на половинките яйца, като това може да стане със малка лъжичка или шприц.
Готовите пълнени яйца се поднася със свежи салатени листа.
Отгоре поръсете върху пълнените яйца с жълтък и майонеза прясно накълцан магданоз.
Добър апетит!