Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Канарска каша с яйчен жълтък

Канарска каша с яйчен жълтък

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Канарска каша с яйчен жълтък
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
07/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Забъркайте една канарска каша с жълтък и си хапнете сладко, сладко с домашен хляб"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • авокадо - 1 бр.
  • зехтин - 40 мл
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се сваряват и обелват. За този яйчена каша са необходими само жълтъците, които се намачкват с вилица.

Изрязва се вътрешността на едно добре узряло авокадо в голяма купа, полива се с прясно изцеден лимонов сок и също се смачква на каша.

Слага се при жълтъците, добавя се зехтинът, заедно със сол и щипка-две смлян черен пипер.

Канарската каша с яйчен жълтък се разбърква до еднородност, след което е готов за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: