Начин на приготвяне
Отделяме белтъците от жълтъците. Белтъците разбиваме на сняг.
Жълтъците смесваме със захарта, маслото, какаото, брашното и бакплувера и разбиваме до гладка пухкава смес.
Постепенно сипваме на малки порции разбитите белтъци в сместа, като разбъркваме внимателно с дървена шпатула.
Изсипваме в правоъгълна тава, покрита с намаслена хартия за печене, и заравняваме. Печем на 200 градуса и вентилатор 20-25 минути. Оставяме блата да се охлади и го отделяме от хартията.
Поставяме го на подложка. Смесваме портокаловия сок и ликьора и сиропираме равномерно блата.
В купа смесваме всички съставки за крема и разбиваме с миксер 7-8 минути. Разпределяме този крем върху блата и заглаждаме. Най-отгоре равномерно настъргваме шоколада.
Прибираме в хладилника за 4-5 часа и след това сервираме.
Коментари