Печени Пилешки Бутчета с Булгур на Фурна

04/07/2018
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач234653773
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 093
  • Преглеждания за месеца216
  • Преглеждания за седмицата74
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се натриват със сол и черен пипер. Поставят се в намазана тава с олио или зехтин. Пекат се във фурната, включена на 180 градуса, за около 50 минути.

В тиган се запържват нарязаните на ситно чесън, лук и морков.

Чушките се режат на по-едро - на кубчета или на лентички. Запържват се за около 3-4 минути. Към тях се добавят доматите, виното и около 100 мл топла вода.

Соса се овкусява със черен пипер, розмарин и се посолява. Оставя се да поври около пет минути.

След това той се излива при бутчетата и те се пекат още 10-15 минути. Булгурът се сварява и се отцежда от водата.

След това той се задушава с маслото и 2-3 с.л. вода, посолява се на вкус и се добавя и черен пипер.

В чиния се оформя канапе от булгура, отгоре се изсипва част от соса, а отстрани се поставя по едно бутче. Украсява се с магданоз или стръкче розмарин.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар