Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Сочни пилешки бутчета на фурна

Сочни пилешки бутчета на фурна

КрисиКриси
Чирак
53541147
Сочни пилешки бутчета на фурна
Снимка: Криси
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"С какво ще гарнирате тези сочни пилешки бутчета?"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр. /по - големи/
  • сол
  • червен пипер - лют или сладък
  • черен пипер
  • кетчуп - 3 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • къри
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчета се измиват и разделят на плешка и долно бутче.

Посоляват се, поръсват се с къри, черен и червен пипер. Хубаво се разтриват с ръце, за да се разпределят равномерно подправките.

От горчицата, кетчупа, соевия сос и олиото се приготвя марината за пиле. С помощта на четка се мажат от двете страни с марината пилешките бутчета и плешки.

Престояват в хладилник няколко часа.

Пекат се сочни пилешки бутчета на фурна на 200 °C 30 мин под фолио и още за около 30 мин без фолио до златисто.

Вижте още как се разфасова пилето, както и как да обезкостим пилешко бутче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: