Начин на приготвяне
Бутчетата се варят. Обезкостяват се на по-едри парчета.
Лукът се изчиства и нарязва на ситно. Морковът се измива и настъргва. В тиган се слага олио да загрее. Добавя се лукът да се запържи. Добавя се и морковът. Разбъркват се.
Слагат се брашното и червеният пипер да се запържат. Разбърква се непрекъснато. Добавя се доматеният сок. Сипва се сокът от граха.
Добавя се и малко вода. Добавят се грахът и пилешките мръвки.
Подправя се със сол, черен пипер и чубрица.
Оставя се да покъкри и вашата пилешка яхния е готова.
Ако обичате грах, опитайте и другите ни предложения за пиле с грах или пробвайте нашите класики за телешко с грах и грах яхния.
Коментари