Начин на приготвяне
Вземете цяло парче свински врат около 1. 5 кг.
Нарежете го на тънки пържоли (около 1 см) като не стигате до края. Аз нарязах на 12 парчета.
В купа смесете всички продукти за мариноване на месото. Разбъркайте и с получената смес намажете обилно месото.
Покрийте го с фолио за свежо съхранение и го поставете в хладилника за 12 часа. Месото може да престои и повече.
Нарежете всички зеленчуци и топеното сирене на шайби.
Пригответе си правоъгълна тава и я застелете с алуминиево фолио като оставите достатъчно, за да може после да покриете цялото ветрило.
Поставете маринованото вече месо в тавата и започнете да редите от зеленчуците и топеното сирене между всяки отрязък.
Когато приключите, завийте месото с фолиото и съединете краищата му.
Поставете в загряна фурна и печете на 250 градуса 1 час. След това намалете на 200 градуса и печете още час и половина.
Махнете фолиото и полейте месото с образувалия се сос. Запечете за още 10-15 минути до образуване на препечена коричка.
Добър Апетит!