Печен свински врат

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Печен свински врат1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
260 мин.
Порции
6
"Гостите се впечатляват не само с вкус, но и с визия. От нас рецептата, но вие ще трябва да се постараете с поднасянето и гарнитурата!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - от врат, цяло парче
  • горчица - 3 - 4 с.л. дижонска
  • ракия - 2 с.л.
  • черен пипер - млян, на вкус
  • чесън - 1 глава
  • сол
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • базилик - 1/2 ч.л.
  • майорана - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1/2 ч.л.
  • джоджен - 1/2 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • девесил - 1/2 ч.л.
  • кервел - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шпиковайте свинския врат с разполовени скилидки чесън. Смесете горчицата с ракията и черния пипер и намажете хубаво целия врат.

Сложете го в намазнена тава, на дъното на която сте наръсили доста сол. Поръсете в останалите подправки, завийте тавата със станиол и сложете свинското да се пече за около 4 часа на не силна фурна.

Накрая махнете станиола и доопечете до загар отгоре. Поднесете свинския врат нарязан на филийки, с гарнитура от зеленчуци или ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
56
44
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стефан Киков
Стефан Киков
4 часа на силна фурна?Това е несериозно.3кг врат и 3кг картофи се пекът за максимум 2ч като 20мин са без фолио,на 250градуса. От опит го казвам.
20.02.2015 11:07
2
1
Maxim Lavrov
Maxim Lavrov
Базилик??? По нашенски е босилек, не знаеш ли, бе Милко.
21.03.2014 15:00
3
1
1
Покажи всички подкоментари