Начин на приготвяне
Обелвате картофките, измивате ги и ги нарязвате на кръгчета (зависи от големината).
Обелвате, изчиствате, измивате и нарязвате лука и чесънчетата на ситно (или по-едро, зависи от вкуса ви).
На нагорещен котлон слагате тенджерка с малко мазнина, добавяте доматената консерва, чесъна и лука да се запържат.
Сипвате 2 чаши вода и ги оставяте да врят, докато лукът и чесънът омекнат и получат хубава миризма и приятен и хубав цвят.
В силно загрята фурна изсипвате в тавичка сместа от доматите, чесъна и лука, добавяте картофките, граха и зеления боб.
Когато картофките и останалите продукти са почти готови добавяте свареното месо, също така малко брашно и чубрица, разбърквате добре, запичате още малко, докато стане напълно готово и изваждате.
Ястието се получава страхотно. По вкус можете да добавите копър.
Гювечът става прекрасен за лятната ви вечеря. Придружен с таратор е божествен.
Бързият гювеч с малко продукти е готов.