Начин на приготвяне
Като за начало разбиваме сметаната (в моя случай на ръка с тел) с миксер от по-ниска към по-висока степен за няколко минути докато се получи крем.
Към вече разбитата сметана добавяме и крема сиренето (малко пакетче) и разбиваме до получаваме на хомогенна смес. Тази смес оставяме в хладилника да се стегне докато приготвяме останалото.
Бадемовият аперитив можем да намерим в повечето вериги магазини на доста изгодна цена.
Сипваме в една купа (достатъчно широка, за да може да потапяме бишкотите една по една в нея) бадемовия аперитив, към него добавяме и една-две чаени лъжички разтворимо кафе, предварително разтворено в 1/2 ч.ч. хладка вода.
Взимаме си дълбок съд (тавичка или в моя случай стъкло (йенско)) . Може да използвате и малки стъклени купички, за да бъде на порции.
Бишкотите трябва да топим една по една във вече приготвената смес от кафе и аперитив, но те са доста чупливи и бързо се напояват, затова не трябва да се държат много време натопени, няколко секунди (3-4 секунди) са напълно достатъчни.
И така - топим бишкотите една по една и ги нареждаме в съда, който сме си избрали, след като покрием дъното с един ред напоени бишкоти, вадим крема от хладилника, покриваме бишкотите и така повтаряме два-три реда бишкоти и крем.
Най-отгоре поръсваме с какао и пудра захар (аз поръсих и с малко от разтворимото кафе), оставяме тирамисуто в хладилника за няколко часа и то вече е готово.
Ако обичате много сладко, може да добавите малко пудра захар към разбиването на сметаната и крема сиренето.
Лесното тирамису с малко продукти са готови.