Паниран карфиол с галета и млечен сос

08/07/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8295073290
"Такова мезе не се опитва, то се изяжда до последната хапка "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 701
  • Преглеждания за месеца230
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • карфиол - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • лют пипер - 1 ч.л. на люспи
  • галета - за овалване
  • олио - за пържене
  • сол
  • За млечен сос
  • кисело мляко - 4 с.л. с връх
  • заквасена сметана - 1 с.л. с връх
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - на вкус
  • копър - 1 с.л. сух
  • магданоз - 1 с.л. сух
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л. прясно изцеден
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се измива добре под течаща вода накъсан на розички.

В удобна тенджерка се кипва обилно количество вода с малко сол и в нея се пускат розичките карфиол. Варят се 10 минути и водата се отцежда и се обливат със студена, за да се спре процесът на готвене.

Оставят се върху кухненска хартия, която да абсорбира излишната влага. В купичка се разбиват яйцата с малко сол. В друга купичка се обърква галетата с още сол и лютия люспест пипер.

Карфиолът се изпържва в сгорещено на умерен огън олио като първо се потапя обилно в яйцето и после се овалва в галета. Щом добие златист загар се изважда върху пласт кухненска хартия.

Сосът се приготвя, като се смесят и разбият добре всички продукти за него (чесънът- настърган или пресован). Поставя се в центъра на широко плато за сервиране, а около него се подреждат златистите розички карфиол.

Вкусни и хрупкави са както топли, така и на стайна температура. Добър апетит.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар