Начин на приготвяне
Карфиолът се измива добре под течаща вода накъсан на розички.
В удобна тенджерка се кипва обилно количество вода с малко сол и в нея се пускат розичките карфиол. Варят се 10 минути и водата се отцежда и се обливат със студена, за да се спре процесът на готвене.
Оставят се върху кухненска хартия, която да абсорбира излишната влага. В купичка се разбиват яйцата с малко сол. В друга купичка се обърква галетата с още сол и лютия люспест пипер.
Карфиолът се изпържва в сгорещено на умерен огън олио като първо се потапя обилно в яйцето и после се овалва в галета. Щом добие златист загар се изважда върху пласт кухненска хартия.
Сосът се приготвя, като се смесят и разбият добре всички продукти за него (чесънът- настърган или пресован). Поставя се в центъра на широко плато за сервиране, а около него се подреждат златистите розички карфиол.
Вкусни и хрупкави са както топли, така и на стайна температура. Добър апетит.