Начин на приготвяне
Обелете и нарежете пъпеша и прасковата на кубчета. Портокала и лимона също обелете от корите, като премахнете добре всички бели части и семчици, нарежете и тях на малки парченца.
Поставете всички плодове в блендер заедно със захарта. Ако уредът ви е мощен, сложете и няколко кубчета лед, които да се смелят със всичко останало.
Включете на максимална скорост, за да се смели до максимална финост с консистенция на гъст нектар.
Възможно е да се постигнат добри резултати и с пасатор, но аз лично не съм изпробвала (ако ползвате пасатор, не слагайте лед, разбира се) .
Полученият плодов нектар разредете със студената вода, прехвърлете в кана с кубчета лед и поднесете веднага.
В случай че няма да консумирате на момента, не слагайте леда, приберете каната в хладилник и непосредствено преди поднасяне си сложете леда.
Една чудесна напитка за свежо и хубаво лято!