Орзо с пуешки бутчета

12/07/2018
Анелия Терзиева
отАнелия ТерзиеваПомощник Готвач1356941
"Предизвикваме ви да оставите настрана класиката и да приготвите пилето не с ориз, а с орзо - защото така е още по-вкусно "
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции2
  • Преглеждания общо346
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • пуешки бутчета - 2 бр.
  • орзо - 250 г паста ризони
  • черни маслини - 1 шепа
  • сушени домати - 50 г
  • За маринатата
  • зехтин
  • пушен червен пипер
  • соев сос
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ризони или орзо е дребна сушена паста, подобна на зрънца ориз. Според италианците приличат на ечемик и затова традиционно се казва орзо/орцо (ечемик). Може да се използва в супи, с богат доматен сос или като по-бърз за приготвяне заместител на ориза.

Разбъркваме продуктите за маринатата с нея намазваме бутчетата. Печем ги за около 1:30 - 2:00 часа на 170 градуса в стъклен съд с капак или под фолио.

Когато бутчетата са почти готови, сваряваме пастата според указанията на опаковката. Изцеждаме от водата и връщаме на котлона.

Прибавяме маслините и сушените домати, малко зехтин и оставяме всичко за минута-две на котлона, докато пастата се овкуси.

Поднасяме пуешкото върху канапе от пастата, като можем да го оставим цяло или да го обезкостим и поднесем на късове.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар