Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Манджи»Свинско с праз в йенска тенджера

Свинско с праз в йенска тенджера

Свинско с праз в йенска тенджера1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • праз - 4 стръка лук
  • домати - 1 к.ч. от консерва
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кимион - 1/2 к.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на средно големи парчета и се слага в тиган със сгорещена мазнина да се позапържи.

Към месото се прибавя праз лукът, предварително нарязан на колелца.

Прибавя се сол на вкус, черен пипер и кимион. Всичко се разбърква, след което се прибавят доматите, пасирани или нарязани на дребно.

След около 4-5 минути всичко се прехвърля в йенска тенджера.

Наливат се около половин чаена чаша вода, тенджерата се похлупва и се слага да се пече във фурна на 220 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: