Бърз Тиквеник с Варена Тиква

16/07/2018
"Страхотен тиквеник с варена тиква, не знаем за вас, но нашият апетит вече дойде "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 014
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквата на големи парчета и я пуснете във вряща вода за 10-15 минути. Не трябва да омеква, а да остане по- твърда.

Отцедете и оставете да изстине, след което настържете.

Смесете я със захарта, канелата, 100 мл от олиото и ваниловата захар.

Накълцайте орехите с остър нож.

Разстелете корите за баница и разпределяйте равномерно първо от тиквената плънка, а после поръсвайте с орехи.

Завивайте две по две корите с плънката и подреждайте в кръгла намазнена тавичка във форма на охлюв.

Намажете повърхността на вития тиквеник с останалото олио и поставете в загрята на 180 градуса фурна.

Печете до златисто около 30 минути и след като тиквеникът изстине, поръсете с пудра захар.

Класика, която е винаги добре дошла на всяка трапеза.

Добър апетит!

Механично метално сито за хубаво тесто
Приготвяй си тази рецепта в:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар