Начин на приготвяне
Моята тиква е полуварена, полуизпечена за по хубав вкус.
Измиваме добре тиквата, после режем на две и отстраняваме вътрешностите, не изхвърляйте семките, изпечете ги много са полезни.
След като сме изчистили добре, белим кората на тиквата и с помощта на специален назъбен нож режем тиквата на малки парчета и редим в тенджера, която може да използвате за фурна или йенска тенджера, както направих аз.
Взимаме една купа, вътре слагаме две чаши вода, петмез и захар и бъркаме, така че да се разтвори петмезът (аз използвах от сливи, но вие може да използвате какъвто искате) и захарта и след това сипваме сместа върху парченцата тиква.
Варим тиквата за около половин час, после слагаме тенджерата във фурната да хване коричка отгоре - така става по хубаво, карамелизира се сокът вътре и пак за половин час оставяме във фурната за 180 градуса и сервираме студено.
Коментари