Варена тиква по турски

Варена тиква по турски
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
12/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Уникален вкус на сладка тиква, гарнирана с тахан и каймак - десерт, който трябва да изпробвате още днес"

Необходими Продукти

  • тиква - 1/2 бр. цигулка
  • захар - 2 или 3 ч.ч.
  • сусамов тахан - 1 - 2 с.л.
  • орехи
  • каймак
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата почистете, обелете и нарежете на парчета в тенджера. Поръсете със захарта. Да не ви притеснява, че е много. Тиквата трябва да побелее.

Сложете на котлона и оставете да заври. Бъркайте, докато захарта се разтопи и тиквата пусне вода.

Намалете котлона и оставете на бавен огън варената тиква да се готви.

Трябва водата да изври и остане на гъсто сос.

Изключете и разпределете в подходящи купички.

Веднага сложете тахана, а преди да сервирате поръсете с орехи и лъжица каймак варената тиква по турски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: