Начин на приготвяне
Нарежете тиквата на големи парчета и я пуснете във вряща вода за 10-15 минути. Не трябва да омеква, а да остане по- твърда.
Отцедете и оставете да изстине, след което настържете.
Смесете я със захарта, канелата, 100 мл от олиото и ваниловата захар.
Накълцайте орехите с остър нож.
Разстелете корите за баница и разпределяйте равномерно първо от тиквената плънка, а после поръсвайте с орехи.
Завивайте две по две корите с плънката и подреждайте в кръгла намазнена тавичка във форма на охлюв.
Намажете повърхността на вития тиквеник с останалото олио и поставете в загрята на 180 градуса фурна.
Печете до златисто около 30 минути и след като тиквеникът изстине, поръсете с пудра захар.
Класика, която е винаги добре дошла на всяка трапеза.
Добър апетит!