Начин на приготвяне
Сварете спагетите според опаковката.
В тенджерка сложете олио и колбаса, нарязан на по-едро, го запечатайте до златисто, след това добавете гъбите, да поомекнат. Прибавете и царевицата, и доматеното пюре, овкусете с босилек и сол на вкус и захарта. Нарежете синьото сирене и прибавете към соса.
Да покъкри за няколко минути, само като бъркате.
В тенджерката, където е сосът, добавям вече отцедените спагети и разбърквам (вие, ако предпочитате, може да е отделно да ги сервирате).
В подходяща чиния слагате от спагетите и моцарелата, нарязана на колелца прибавяте към тях отгоре добавяме пестото и настъргания кашкавал.
Измиваме магданоза и отрязвате дръжките. Обелваме скилидките чесън.
Слагаме в чопъра (може и пасатор да се ползва) измития магданоз, добавяме чесъна, орехите и солта и разбиваме.
На тънка струйка, докато останалите съставките се разбивате, добавяте и зехтина (ако под нямате зехтин, може да ползвате и олио). Разбиваме, докато се получи гъста каша.
Да ви е сладко!