Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салати с домати»Празнична салата Капрезе с домашно песто

Празнична салата Капрезе с домашно песто

Празнична салата Капрезе с домашно песто
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Празнична салата Капрезе за здраве и добро настроение"

Необходими Продукти

  • домати - 2 бр. розови
  • чери домати - жълти
  • моцарела - 125 г
  • босилек - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • пармезан - 75 г
  • зехтин - 3/4 ч.ч.
  • кедрови ядки - 80 г
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете доматите и ги нарежете на колелца.

Наредете ги в чиния, като ги застъпите леко.

В центъра подредете нарязаната моцарела на филийки.

Пригответе пестото:

В блендер до гладкост пасирайте 1 връзка зелени листа босилек, 1 връзка магданоз, 2-3 скилидки чесън, 3/4 чаша зехтин, 3/4 чаша леко препечени кедрови ядки, 75 г настърган пармезан, щипка едра сол.

Сос Песто е напълно самостоятелно ястие, което хармонизира перфектно с тази салата. Можете да потапяте, можете да го намажете върху хляб, като цяло можете да го ядете, както искате.

Сосът може да се съхранява в хладилник 3-5 дни, за дългосрочно съхранение го прехвърлете в буркан и го поставете във фризера.

Полейте салатата Капрезе с пестото.

Гарнирайте с чери доматки и свежи листа босилек.

Поднесете с подходящ аперитив!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: