Начин на приготвяне
Обелете доматите и ги нарежете на колелца.
Наредете ги в чиния, като ги застъпите леко.
В центъра подредете нарязаната моцарела на филийки.
Пригответе пестото:
В блендер до гладкост пасирайте 1 връзка зелени листа босилек, 1 връзка магданоз, 2-3 скилидки чесън, 3/4 чаша зехтин, 3/4 чаша леко препечени кедрови ядки, 75 г настърган пармезан, щипка едра сол.
Сос Песто е напълно самостоятелно ястие, което хармонизира перфектно с тази салата. Можете да потапяте, можете да го намажете върху хляб, като цяло можете да го ядете, както искате.
Сосът може да се съхранява в хладилник 3-5 дни, за дългосрочно съхранение го прехвърлете в буркан и го поставете във фризера.
Полейте салатата Капрезе с пестото.
Гарнирайте с чери доматки и свежи листа босилек.
Поднесете с подходящ аперитив!