Чичко Луковичко

Чичко Луковичко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • лук - 1 средно голяма глава
  • моркови - 1 бр.
  • пъдпъдъчи яйца - 1 бр.
  • кисели краставички - 1 бр.
  • карфиол - 1 розичка
  • маслини - 1 дребна
  • зелена салата - 1 шепа
  • копър - 1 стрък
  • зехтин - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пъдпъдъчето яйце, обелете го и го нарежете на кръгчета. Лука също нарежете на шайбички, а моркова - на пръчици. Загрейте тиган без мазнина и ги запечете леко.

Вземете подходяща чиния и сложете салатата от едната страна, върху нея наредете една върху друга лучените шайби, след това - 2 шайби кисела краставичка, отгоре - 2 парченца нарязана маслина, която оформя очите, а от трета част оформете носа.

Крачетата, ръчичките и устата се правят от морковените пръчици. Върху крачетата закачете 2 половинки от шайбичка от киселата краставичка.

Направете слънце от 1 шайба от яйцето, а лъчите оформете от останалите пръчици.

Карфиолът образува дръвчето, а отгоре сложете стръкчета копър.

Полейте салатата Чичко Луковичко със зехтина и лимоновия сок и посолете на око.

Съвет: Зелената салата е по-избор, като е добре в нея да присъства тученица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: