Начин на приготвяне
Сварете пъдпъдъчето яйце, обелете го и го нарежете на кръгчета. Лука също нарежете на шайбички, а моркова - на пръчици. Загрейте тиган без мазнина и ги запечете леко.
Вземете подходяща чиния и сложете салатата от едната страна, върху нея наредете една върху друга лучените шайби, след това - 2 шайби кисела краставичка, отгоре - 2 парченца нарязана маслина, която оформя очите, а от трета част оформете носа.
Крачетата, ръчичките и устата се правят от морковените пръчици. Върху крачетата закачете 2 половинки от шайбичка от киселата краставичка.
Направете слънце от 1 шайба от яйцето, а лъчите оформете от останалите пръчици.
Карфиолът образува дръвчето, а отгоре сложете стръкчета копър.
Полейте салатата Чичко Луковичко със зехтина и лимоновия сок и посолете на око.
Съвет: Зелената салата е по-избор, като е добре в нея да присъства тученица.