Гъби по Манастирски

ЗорицаЗорица
Гуру
962
275
3237
6
20/07/2018
"Пресни манатарки, приготвени по манастирски с масълце и подправки - голяма вкусотия, казваме ви "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 246
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме пресните горски манатарки на едро, ако има и по-дребни, ги оставяме цели.

Намазваме дъното на огнеупорен съд (сач, глинена тавичка) със зехтина, добавяме гъбите и парченцата масло.

Прехвърляме в студена фурна и загряваме на 180 градуса. Печем около 25-30 минути, като с дървена бъркалка разбъркваме един-два пъти.

Няколко минути преди да ги изкараме от фурната, поръсваме гъбите с ситно стритите билки - мащерка, чубрица, и подправки на вкус - сол, черен пипер и кимион.

Сервираме гъбите в голяма чиния, полети с отделилото се сосче в тавата. За топене може да предложите препечен хляб.

Поръсваме със счуканите скилидки чесън и гарнираме с клончета пресен копър.

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар