Боб по манастирски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Боб по манастирски1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
2-4
"Уж едни и същи неща слагаме в боба, а някак този боб по манастирски е по-вкусен!"

Необходими Продукти

  • боб - 200 г зрял
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 броя
  • чушки - 2 броя (прясна и сушена)
  • джоджен - 2 - 3 стръка
  • олио - 4 с.л.
  • шарена сол - на вкус
  • сол - на вкус
  • домати - 1 стерилизиран за запръжката
  • олио - 2 с.л. за запръжката
  • брашно - 1 с.л. за запръжката
  • червен пипер - 1/4 ч.л. за запръжката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера със студена вода сложете боба да заври заедно с 1 глава нарязан на едро лук. Щом заври се прибавят нарязаните на ситно лук, чушки и моркови. Малко преди бобът да е готов се посолява, подправя се с джоджен и шарена сол и се вари до готовност.

Брашното се запържва в малко олио и към него се добавят червеният пипер и пасираният домат. Запръжката се разбърква и се сипва в боба. Ястието се вари още 15 минути и е готово за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
514
44
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Каква запръжка в боба по манастирски бе?
А,си проверявайте рецептите!!!
20.09.2023 02:06
4
1
никнай
никнай
2 глави лук са прекалено много, вместо домат за предпочитане е доматено пюре.
Запръжка абсурд, може и за някакъв друг вид вариво но не и за боб по манастирски.
26.01.2016 23:07
2
Снежанка
Снежанка
В боба по манастирски не се прави запръжка
30.11.2013 18:43
13
Krasi
Krasi
Абе хора не знаете ли , че в боба по манастирски не се прави запръжка с брашно и червен пипер.
28.11.2013 16:27
8
Чено
Чено
Боб по манастирски-сварява се боба и се добавя запръжка-1гл,лук,5-6 ск. чесън,1червена пиперка,люта чушка,200гр.гъби ,шепа маслини,червен пипер и 2-3 настъргани домата,накрая риган,калоферче и чубрица,може и 150гр червено вино.Па сядай,па яж!
13.08.2013 15:46
3
6
Поли
Поли
Необходимите продукти не отговарят на тези в рецептата :/
11.06.2013 16:13
5