Веган бисквитена торта с желирани плодове

25/07/2018
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач39335334
"Кой да знае, че веган тортите са толкова вкусни, опитайте, ако не вярвате "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 307
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 100 мл от млякото се разтваря нишестето за пудинга заедно със захарта. Останалото мляко се слага да заври и когато това стане, котлонът се намаля и при разбъркване постепенно се добавя сместа. Бъркането продължава, докато се сгъсти достатъчно.

Сваля се от котлона и започва реденето на тортата.

Ако бисквитите са обикновени и прекалено твърди за бисквитена торта, може предварително да се потапят в растително мляко или компот.

Слага се един ред бисквити и с черпак се разстила от пудинга. Разпределя се отгоре от малиновия мармалад. Следва отново ред бисквити, пудинг и мармалад. Продължава се така до изчерпване на пудинга, като се завършва с ред бисквити и пудинг най-накрая.

Отгоре се украсява с плодовете.

За желирането на плодовете във водата се слага агар-агарът и се разбърква, докато се разтвори. Когато това стане, се слага на котлона и се оставя да заври. След като заври, котлонът се намаля, може да се добави малко захар, и се разбърква, докато се разтвори. Сваля се от котлона.

Когато леко изстине течността, с лъжица се поливат плодовете. Доста бързо започва да стяга при изстиването, затова не трябва да се чака прекалено дълго.

Може да се полеят само плодовете и да им се получи желирана обвивка, когато стегне, или ако има достатъчно от течността, по желание може да се сложи всичката или повече от нея и да се получи цял желиран слой с плодовете.

Когато тортата изстине достатъчно, се слага в хладилника да стегне напълно.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар