Начин на приготвяне
В купа се смесват кокосово брашно и бадемовото брашно заедно с разтопеното краве масло и се разбърква до получаване на тесто.
На дъното на форма с падащи стени слагате хартия за печене, след което разпределяте кокосовото тесто равномерно и притиснете с ръце.
Поставете формата с блата в хладилника.
В кафяна чаша с ½ от нея студена вода добавяте желатина и го оставяте да набъбне. След като набъбне, сложете чашата в малка тенджерка с вода на котлона, за да се разтопи желатинът на водна баня.
Междувременно с помощта на миксер разбийте заквасена сметана заедно с маскарпоне, еритритол и ванилията до хомогенна смес.
След това на тънка струйка при непрекъснато разбиване добавете към тази смес и разтопения желатин.
Добавете и 250 г пресни боровинки в крема. След това изсипете крема върху блата и веднага приберете в хладилник.
След около два часа се приготвя и плодовата смес за чийзкейка. Разтопете желатина за плодовата смес или следвайки инструкциите на опаковката.
Почистете и измийте боровинките и се добавя към тях еритритола заедно с ⅓ чаена чаша вода.
Свалете сместа от котлона и след като се охлади, добавете разтворения на водна баня желатин и се разбърква добре.
Тази смес изсипете върху кето чийзкейка с боровинки и оставете за още 2-3 часа в хладилника. Може плодовата смес да не я изсипвате върху чийзкейка, а при сервиране да се залее парчето с нея.
Вижте също как да си направите чийзкейк с извара или любимия печен чийзкейк Сан Себастиан.