Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена писия (малък калкан)

Пържена писия (малък калкан)

Пържена писия (малък калкан)
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Настроението ни е морско, затова и обядът ни е такъв - разкошна пържена писия"

Необходими Продукти

  • писия - 2 кг
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • сол
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от вътрешностите и люспичките. Измийте я обилно под течаща вода, след което я отцедете и подсушете.

Загрейте олиото за пържене в подходящ съд. Количеството да е достатъчно, за да покрива рибата.

Оваляйте всяка риба в брашно и изпържете рибата във врящото олио до златисто от двете страни.

Посолете и отцедете от мазнината върху домакинска хартия.

Поднесете с лимон и подходяща гарнитура.

Пържената писия (малък калкан) е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: