Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена цаца с лук

Пържена цаца с лук

Elena TodorovaElena Todorova
Иноватор
1k1k5
Пържена цаца с лук1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Изпържете си златиста и сочна цаца, придружена от свежи и ароматни кръгчета от лук - вкусно изживяване с минимално време и усилия."

Необходими Продукти

  • цаца - 500 г
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • лук - 2 големи
  • газирана вода - 1/2 ч.ч.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре цацата и я подсушете. Посолете я и поръсете с черния и червения пипер.

В купичка разбийте яйцата с малко сол.

В друга плоска чиния сложете брашното и го смесете с щипка сол.

Потопете цацата първо в брашното, след това в яйцето, и след това още веднъж в брашното, ако желаете по-хрупкава коричка.

Загрейте олио в дълбок тиган или касерола. Изпържете цацата до златисто и хрупкаво – около 2-3 минути от всяка страна. Извадете цацата и поставете върху кухненска хартия да се отцеди излишната мазнина.

Обелете лука и го нарежете на кръгчета. В купа излейте газираната вода. Потопете лучените кръгчета в течността. След това ги поставете върху решетка или чиния и ги подправете с малко сол и пипер.

Изпържете лука като внимавате да не го прегорите - около 1-2 минути на страна е достатъчно, като ги обръщате. Извадете лука и го оставете върху кухненска хартия да се отцеди.

Сервирайте цацата с резени лимон и лучена гарнитура. Можете да я поднесете с салата по избор или традиционните пържени картофи.

Вижте също как да си направите цаца на фурна и традиционните лучени кръгчета, които са изключително подходящи за пържена цаца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: