Начин на приготвяне
Изпържете зелените малки чушлета в сгорещеното олио, отцедете от мазнината и съхранете покрити с капак, фолио или друга чиния, за да се запазят топли.
Обелете и нарежете сварените картофи на шайби и подправете с оцет, зехтин и сол.
Загрейте тиган с незалепващо покритие на силен огън и поставете калкана, намазан със зехтин с кожата отдолу, първо да се запече за минутка, след това обърнете от другата страна и печете до лек златист загар.
Разпределете порциите, като на всяко парче пържена риба слагате от картофите, поръсени с накълцан магданоз и чушките.
В същия тиган от рибата запечете за кратко скилидките чесън на дебели кръгчета и за финал поставете върху всяко рибно филе.
Поднесете с чаша хубаво бяло вино и много настроение.
Вкусният калкан на тиган е готов.