Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Вкусен калкан на тиган

Вкусен калкан на тиган

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Вкусен калкан на тиган
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
36 мин.
Порции
4
"Така се готви калкан и не позволявайте на никого да ви убеждава в друго"

Необходими Продукти

  • калкан - 4 филета (около 200 - 220 г. всяко)
  • картофи - 4 бр. сварени
  • чушки - 4 шепи зелени, не люти
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 4 - 5 с.л. + за подправяне на картофите
  • оцет - 4 - 5 с.л.
  • олио - за пържене на чушлетата
  • едра люспеста сол - на вкус
  • магданоз - свеж, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете зелените малки чушлета в сгорещеното олио, отцедете от мазнината и съхранете покрити с капак, фолио или друга чиния, за да се запазят топли.

Обелете и нарежете сварените картофи на шайби и подправете с оцет, зехтин и сол.

Загрейте тиган с незалепващо покритие на силен огън и поставете калкана, намазан със зехтин с кожата отдолу, първо да се запече за минутка, след това обърнете от другата страна и печете до лек златист загар.

Разпределете порциите, като на всяко парче пържена риба слагате от картофите, поръсени с накълцан магданоз и чушките.

В същия тиган от рибата запечете за кратко скилидките чесън на дебели кръгчета и за финал поставете върху всяко рибно филе.

Поднесете с чаша хубаво бяло вино и много настроение.

Вкусният калкан на тиган е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: