Начин на приготвяне
С миксер разбийте яйцата със захарта на пухкав крем, добавете киселото мляко и олиото, разбъркайте.
Смесете бакпулвера с пресятото брашно и ги прибавете към сместа, накрая добавете маковото семе.
В намазана с масло форма за кекс сипете ¾ от сместа, а в останалата добавете и разбъркайте до еднородна смес какаото. Сипете го на струйка в средата на маковата смес.
Нагрейте фурната на 180 градуса на горен и долен реотан, изключете горния и поставете формата във фурната, печете първите 20 минути на долен реотан и след това превключвате и на горен.
Извадете формата с готовия кекс, охладете и намажете със шоколадова глазура от 1 шоколад (90 г), разтопен в 1 с.л. течна сметана и 1 с.л. олио на водна баня.
Коментари