Гювечета с кашкавал и сирене в микровълнова

01/08/2018
Приготвяне5 мин.
Готвене7 мин.
Общо12 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 024
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазваме дъното на гювечето с масло.

Домата нарязваме на тънки кръгчета. Най-отдолу поставяме едно кръгче върху маслото.

Кашкавала нарязваме на парчета, дълги колкото стените на гювечето, и поставяме покрай кръгчето домат.

Върху домата натрошаваме сиренето и поръсваме с чубрицата. Върху него поставяме още едно кръгче домат.

Наливаме малко вода - максимум до 1/4 от гювечето и счупваме едно яйце. Върху него се слагаме 2-3 малки парченца масло.

Жълтъка пробиваме леко с остър нож. Печем до готовност на яйцето.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Яница Николова
Правя си редовно,слагам зелена или червена чушка,може печена или сурова,колбас по избор,топено сирене и друго за каквото се сетите.Наистина става много бързо и вкусно. :))))
0
0
Яница Николова
Да,така е! :)
1
0
Стоянка  Русенова
Слагам когато имам чушки ,но и без тях също са вкусни .
1
0
Яница Николова
Вкусотия!
0
0
Стоянка  Русенова
И то голяма .Пробвайте няма да съжалявате ,а и става много бързо.
1
0